2020. aasta treeningud ja võistlused

2020. aastal õnnestus treenida 290 korral, ajaliselt 213 tundi ja 49 minutit. Rattasõitu kogunes 1360km ja 78h, jooksu 1370km ja 132h.

Jooks

Sügisel jooksin 10-päevase vahega kaks maratoni.

Tallinna maratoni virtuaaljooks – jooksin selle kodukülas, 2km pikkusel ringil. Minu jaoks ei olnudki see igav ja samuti ei tekkinud katkestamise mõtet siis, kui ca 10km enne lõppu raskeks läks nagu ikka. Abiks olid pereliikmed ja sõbrad, kes joostes, rattaga või niisama raja ääres meelt lahutasid. Ajaks tuli 4:09:49, ise olin valmis ca 4,5h rajal olema.

Tartu Linnamaraton – üks minu lemmikvõistlustest. Kuna 10 päeva tagune “treeningmaraton” oli all, siis julgesin ikka 4:00 pundi valida. Püsisingi seal kuni ca 25nda kilomeetrini, siis hakkasin eest libisema ja lõpetasin ajaga 3:56:42. Sellega parandasin oma senist, 2015. aastal joostud rekordit ca 2,5 minutiga. Parandus pole küll suur ja mõni minut alla nelja tunni aeg pole just asi, millega hoobelda, aga heameelt tegi ikka – rekord tähendab ju, et oled antud hetkel sellel alal oma senise elu parimas seisundis.

Ratas

Rattahooaeg algas kesiselt, temposõit oli taaskord regatud aga kohale ei kippunud minema kuna kilomeetreid all polnud. Hooaja teises pooles siiski mõned võistlused said läbitud – Kiideva-Puise, Linnamäe, Tartu rattamaraton, Kõrvemaa rattamaraton(ainus max võimekusega sõit sel aastal).

Triatlon

Ühelgi triatlonil sel aastal kahjuks osaleda ei õnnestunud.

Plaanid 2021

Jooksu osas olen saanud aasta esimeses kvartalis päris head mahtu teha, hetkel on joostud 523km ja nädal on veel minna kvartali lõpuni. Muret teevad regulaarselt valusaks jäävad tagumised säärelihased, lisaks on hetkel käsil mõnepäevane jooksupaus valu tegeva hüppeliigese läheduses jala siseküljel asuva lihase tõttu.

Kuna Stamina Vana-aasta maraton, mis oli lükatud aprilli, on piirangute tõttu muudetud nüüd virtuaalseks, on seis segane. Plaan oli kevadel joosta maratoni rekord, üksi ilma konkurentideta nõuab see parajat kogust meelekindlust. Tõsi – nagu eespool kirjutasin, olen ühe maratoni juba üksi jooksnud.

Ideaalis sooviksin sel hooajal joosta rekordid järgmistel distantsidel: 5km, 10km, poolmaraton ja maraton.

Jooksu eesmärgid hooajaks:

  • 5km – alla 20min
  • 10km – alla 41min
  • Poolmaraton – alla 1:30
  • Maraton – alla 3:30

Rattaga, mis peaks olema mu põhiala, on seis kehvem. Pukisõit pole väga edenenud, rattasõitu on esimese kvartaliga kogunenud vaid 17h. Siiski loodan kiirelt põhja alla saada, et hooaja teises pooles soovitud tasemel olla.

Rattasõidu eesmärgid hooajaks:

  • Osaleda kõigil Filter Temposõidu etappidel
  • Tartu rattamaratonil top 500 koht(korrigeerin seda eesmärki, kui hooaeg sujub kenasti)
  • “Külakatel” ja muudel MTB sõitudel(Kiideva-Puise, Linnamäe, Jüri Ratase rattasõit, Marimetsa Kapp etapid) jõuda vastavalt kas poodiumile või saada oma parimad kohad

Triatloni eesmärgid hooajaks:

  • Jõuda Stamina sprint-triatlonitel poodiumile
  • Haapsalu triatlonil teha oma parim tulemus(senine parim koht 17 2015. aastal)

Lisa kommentaar